
Mi található a Tricovel® hajszépség vitaminban, amitől olyan hatásos?
A Tricovel® a Biogenina® hatóanyag-komplex mellett rezet, E-vitamint, C-vitamin, cinket, folsavat, B6-vitamint és metionin esszenciális aminosavat tartalmaz.
Az innovatív és egyedülálló hatóanyag-komplex európai- és világszabadalmi oltalom alatt!

Biogenina®
A Biogenina® egy egyedülálló és innovatív, szabadalmi oltalommal védett hatóanyag-komplex, ami a Poliamin, Biotin és Pantoténsav összetevők egyedi és hatásos kombinációja. Kifejlesztése egy nagy múltú olasz gyógyszercég nevéhez kötődik. A Giuliani Hajhullás Elleni Kutatási Részlege a legmodernebb trichológiai (hajgyógyászati) kutatások eredményeit alapul véve fejlesztette ki a Biogenina®-t, mely a hatóanyag egyedülállóságát garantáló európai- és világszabadalmi oltalom alatt áll.


B6-vitamin
B6-vitamin, más néven piridoxin vízben oldódó vitamin. A szervezet B6-vitamin szükséglete elsősorban a fehérjebeviteltől függ. Természetes B6-vitamin forrás a máj, a hús, a tejtermékek, szárazhüvelyesek, élesztő, tojássárgája, barna liszt és az ebből készülő pékáruk, kukorica, zöldségfélék.

Biotin
A biotin a B-vitaminok csoportjába tartozó, gyakran szépségvitaminnak is nevezett B7- vagy H-vitamin, ami hozzájárul a haj és a bőr egészséges állapotának fenntartásához. Legjobb biotinforrásaink a máj, a vese, a tojássárgája, az élesztő, a karfiol, a dió- és mogyorófélék.

C-vitamin
Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Az aszkorbinsavnak, más néven a C-vitaminnak számos jótékony hatása van, többek között a bőr kollagénképződéséhez is nélkülözhetetlen. Hiányában a bőrünk szárazzá, repedezetté válhat. Továbbá a C-vitamin – a cinkhez, rézhez, E-vitaminhoz hasonlóan – hozzájárul a sejtek, így a haj sejtjeinek oxidatív stressz elleni védelméhez.

Cink
A cinket csekély mennyiségben ajánlott fogyasztani, ám mégis elengedhetetlen szervezetünk működéséhez, hiszen hozzájárul a sejtek, így a haj sejtjeinek is oxidatív stressz elleni védelméhez, vagyis antioxidáns hatása révén segít semlegesíteni a szabadgyökök károsító hatását. A haj, a bőr és a köröm egészséges állapotának fenntartásához nélkülözhetetlen. A cink nagy mennyiségben fordul elő a vörös húsokban, tengeri herkentyűkben, búzacsírában, búzakorpában, de a mogyoró- és diófélék is jó forrásai.

E-vitamin
Antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin. Hozzájárul a sejtek, így a haj sejtjeinek is oxidatív stressz elleni védelméhez, vagyis antioxidáns hatása révén segít semlegesíteni a szabadgyökök károsító hatását. Az E-vitamin más zsírban oldódó vitaminokkal ellentétben rövid ideig raktározódik csak a szervezetben, ezért rendszeresen kell pótolni. Az E-vitamin természetes forrásai pl. a növényi olajok, a búzacsíra, mogyoró, mandula, máj és a tojás.

Folsav
A folsav vízben oldódó vitamin. Szervezetünkben nagyon fontos szerepe van. Érdekes módon a felszívódása jobb a mesterséges készítményekből, étrend-kiegészítőkből, mint a természetes forrásokból. Természetes forrása például a máj, leveles zöldségek (paraj), gyümölcsök, élesztő.

Metionin
A metionin esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy bár szükségünk van rá, az emberi szervezet nem képes önmagában előállítani, így a szükséges mennyiséget csak az étrendünkkel, természetes forrásból illetve étrend-kiegészítővel tudjuk biztosítani. Nagy mennyiségben található például a szezámmagban, a halban, húsokban, egyes növényi magokban.

Pantoténsav
A Pantoténsav, más néven B5-vitamin vízben oldódó vitamin, mely az emberi test minden egyes sejtje számára nélkülözhetetlen. Sok élelmiszerben megtalálható, de a májban, marha-, sertéshúsban, tyúktojásban, tejben különösen nagy mennyiségben fordul elő.

Réz
A réz jelenléte számos folyamat lezajlásához szükséges szervezetünkben. Szükség van rá a tirozin nevű aminosav előállításához is, amelynek közreműködésével alakul ki a haj- és a bőrszín. Továbbá a réz – a cinkhez, C-vitaminhoz, E-vitaminhoz hasonlóan – hozzájárul a sejtek, így a haj sejtjeinek oxidatív stressz elleni védelméhez. A réz természetes forrásai például a hüvelyesek, a gabonafélék és a máj.
