Ugrás az oldal tartalmára
hajhullás tricovel banner

Hajproblémák, hajhullás?

Tudj meg többet a hajat érintő gyakori problémáról, a hajhullásról!


A hajhullás okai

A hajhullás korunk egyik általános problémája, ami férfiakat és nőket egyaránt érint. A hajhullás okai között megtalálhatjuk a kiegyensúlyozatlan étrendet, az évszakváltásokat, az erős napsugárzást is, ám a dohányzás, erős érzelmi stressz, a várandósság, szülés, és egyes gyógyszeres kezelések is hajhulláshoz vezethetnek.

Vannak-e a hajhullást megelőző figyelmeztető jelek?

A hajhullást gyakran megelőzi a haj elvékonyodása, töredezése, vagy a korábban szép haj fénytelenné válása. Ezek önmagukban is szakértő és hatékony kezelést igényelnek, hiszen ezek a problémák gyakran a hajhullás előhírnökei.

Mikortól hajhullás a hajhullás?

Valódi hajhullásról akkor beszélünk, amikor a haj természetes növekedési ciklusa során a kihullott hajszálak helyett nem nőnek újak. A hajhullást tényként kell kezelnünk, ha napi 80-100 szálnál több hajszál elvesztését tapasztaljuk, ilyenkor gondoljuk végig a hajhullás lehetséges okait.

A hajhullásról tudományosan

A hajhullás érintheti fejünk bizonyos részeit, de akár a teljes hajas fejbőr is problémás terület lehet. A hajhullás két leggyakoribb formája az androgén alopécia és a telogén effluvium.
Az androgén alopécia jellemzője a haj lassú és progresszív elvékonyodása, amit öröklött tényezők, vagy az úgynevezett androgén hormonok okoznak. A hajhullás ezen típusa elsősorban a férfiakat érinti.

A telogén effluvium érzelmi stressz, gyógyszeres kezelés, évszakváltás, napsugárzás, kiegyensúlyozatlan étrend, dohányzás, esetleg gyermekszülés következtében kialakuló átmeneti, ám nagyfokú hajhullás, úgynevezett diffúz hajvesztés, mely a teljes hajas fejbőrt érinti. Mind nőknél, mind férfiaknál előfordul.

hajhullás, hajproblémák tricovel fésű

A Tricovel® tabletta étrend-kiegészítő. Nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Próbáld ki a Tricovelt®!

Próbáld ki, Olaszországnak már bevált...

Keresd a Tricovel®-t a patikákban, vagy rendeld meg online!
Vásárlás már 5.809 -tól elérhető
A Tricovel® tabletta étrend-kiegészítő. Nem szolgál betegség kezelésére, gyógyítására, megelőzésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.